Fyns 10 bedste seværdigheder

Fyns 10 bedste seværdigheder

Når du sommeren 2020 højst sandsynligt skal nydes under danske himmelstrøg, hvorfor så ikke tage til Fyn? Fyn og øerne har masser af spændende seværdigheder og gode muligheder for en oplevelsesrig sommerferie. Læs med her og se, hvor du skal tage hen.

Egeskov Slot

Egeskov Slot er den danske herregård ved Kværndrup, der ligger syd for Ringe. Slottet blev opført i 1554 og fungerer i dag som en populær turistattraktion med udstillinger, stort smukt haveanlæg, spisesteder, stor legeplads og populær labyrint, hvor man kan fare vild med vilje. Der er også flere events, som vi dog ikke garanterer alle kan afholdes i denne corona-tid.

Den Fynske Landsby

Frilandsmuseet i Odense har huse og gårde, som de så ud i 1800-tallet. Landsbyen i Fruens Bøge har derudover bygninger fra 1500-tallet. I udkanten af landsbyen ligger friluftsscenen, som (i normale tider) ofte er vært for koncerter.

Odense Zoo

Odense Zoo åbnede i 1930 og ligger ved Odense Å. Flere end 2.000 dyr er at finde i haven, og Odense Zoo er blandt Danmarks mest besøgte turistattraktioner. Der er alt fra tigre til pingviner. Odense zoologiske have byder på unikke, eventyrlige øjeblikke for hele familien. Fyld jeres dag med store indtryk, viden, leg og læring. Se, lyt og lær en masse, når dyrene fodres og trænes.

Danmarks Jernbanemuseum

Tæt ved Odense Banegård ligger en stor samling rutebiler, togvogne, lokomotiver og færgemodeller. Udstillingen indeholder bl.a. et eksemplar af det første S-tog fra 1934. Midt i Odense, lige ved banegården, har museet til huse i en autentisk remisebygning fra 1954. Her kan I opleve den danske jernbanehistorie på nært hold. Vi har 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne. Kig ind i de royale vogne, oplev rejselivet på 1. klasse og se Danmarks ældst bevarede damplokomotiv fra 1868. I har adgang til mange af museets lokomotiver og vogne.

H.C. Andersens Hus

Dette hjørnehus i H. C. Andersen-kvarteret regnes som H. C. Andersens fødested, men det kan ikke vides med sikkerhed, om han er født her. Museet blev grundlagt 100 år senere, nemlig i 1905.

Marstal Søfartsmuseum

Siden 1929 har der på Ærø ligget et søfartsmuseum med mere end 200 skibsmodeller samt hundredvis af flaskeskibe og skibsportrætter. Et spændende udflugtsmål for hele familien.

Sct. Knuds Kirke

Domkirken i Odense er opkaldt efter Knud den Hellige, som blev myrdet i 1086 i Sankt Albani Kirke. Kirken er fra år 1499, og kirkens tårn er 63 m. højt, hvilket bevirker, at kirken er ét af de højeste bygningsværker i den ”fynske hovedstad”.

Brandts

Det spændende Kunstmuseum Brandts – Museum for Kunst og Visuel Kultur i Odense er fyldt med film klassiske kunstværker, internationalt fotografi og tegninger.

Valdemars Slot

På Tåsinge ved Svendborg ligger dette slot, som blev bygget af kong Christian 4. og stod færdigbygget i 1644 til sønnen Valdemar Christian. Mange af os forbinder i dag slottet med Caroline Fleming, der har kæmpet en brav kamp for at beholde slottet trods økonomiske problemer.

Clay Keramikmuseum

Keramikmuseet i Middelfart blev stiftet i 1994 og er et selvejende museum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. Et spændende sted for dig, der er kreativ og god til at bruge dine hænder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *