En god hotelseng kan gøre hele forskellen for din ferierejse

En god hotelseng kan gøre hele forskellen for din ferierejse

Når man rejser, vil man allerhelst være i tiptop form med overskud og energi til at opleve noget nyt. Men det er ikke nemt at stå op til nye ting hver dag, hvis den seng, du sover i, ikke lader dig sove. God søvn er helt vitalt for vores funktion, uanset om du er på ferie eller ej.

Prioriter en god seng på dit hotel

Det kan godt være svært at se, om sengene er gode, når du bestiller hotel online, men du kan altid stille hotellets online kundeservice spørgsmål. Her kan du nemlig spørge dem om sengene, for at høre om deres kvalitet. Du skal ikke spørge om sengene er gode eller dårlige; hotellet vil altid synes, deres senge er gode. Spørg i stedet for om ting, der er relevante for dig, sådan som hvorvidt madrassen er blød eller hård. Ens præferencer for ens seng er meget individuelle, og du skal have dine behov opfyldt.

Søvn er vigtigt for vores daglige funktion

Søvn har en kæmpe effekt på vores hverdag, og det er lige så gældende, når vi er på ferie. Det påvirker både vores mentale og fysiske helbred, så hvis vi sover dårligt, bliver vi mindre produktive, mere sløve og i dårligere humør. Kroppen og hjernen har brug for den afslapning, man får, når man sover, hvor vi ikke tænker og ikke bruger vores muskler. Mennesker sover altså af en grund.

Uden søvn kan en ferie blive stressende

Man tager på ferie for at få en pause fra hverdagen og slappe af. Det går jo ikke, hvis du så også bliver stresset på ferien. Du oplever trods alt meget, når du er på ferie, og der er et væld af nye sanseindtryk og ny information, som din hjerne skal kunne kapere. Når vi sover, sorterer vores hjerne alle de oplysninger, vi har indsamlet i løbet af dagen, og får den ikke tid til det, bliver vi stressede, fordi vi ikke kan holde til mere information. Derfor er det vigtigt, at du har en god seng, så du hurtigt kan falde i søvn og ikke vågner i løbet af natten.

En dårlig seng giver unødvendige smerter

Hvis du laver meget i løbet i ferien, kan det godt være nemt at falde i søvn i en dårlig seng alligevel, fordi du bare er træt. Men det kan have fysiske konsekvenser. Er din madras ikke god for din ryg, kan du opleve smerter i både ryg, nakke og skuldre. Det er heller ikke fedt at have ondt, når man er på ferie, når det er meningen, at du skal slappe af. En god seng kan redde dig fra de unødvendige smerter.

Sov godt på din ferie

Undgå muskelsmerter og stress på ferien ved at have en ordentlig seng. Din nattesøvn er vigtig. Du bør altid prioritere den, og endnu mere når du oplever så meget hver dag, og din hjerne indsamler så mange nye oplysninger. En god, eller en dårlig, hotelseng kan gøre hele forskellen for din ferie. Sørg for, at det er en god forskel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *